Etter strålende innsats og resultater under Norway Open med etterfølgende landslagsuttak ble Thea & Simba invitert til å delta i Aalborg, CDIP. Få dager etter uttak ble Thea også invitert til å delta i CDIJ med Zenit siden vi «likevel» skulle nedover.

Uttaket med Zenit skapte hektisk aktivitet i støtteapparatet – det måtte løses FEI-lisens og ordnes carnet. Heldigvis fikk vi god bistand og rask action fra NRYF og Oslo Handelskammer – carnetet kom i posten få dager etter søknad 😊 og Zenit var med det klar for start.

Programmet i Aalborg var vet check torsdag så vi planla med ankomst på stevneplassen onsdag. FEI-stevnene krever temp sjekk av hestene før en får adgang til stallene, en må derfor ankomme stevneplassen i de «vinduene» som veterinæren er tilstede, vårt «vindu» skulle stenge 21:00 onsdag. Planla derfor avgang FrBorg 11:00 for båt fra Gøteborg 15:45, ankomst Fredrikshavn 19:00 – GOD TID!

Lastet 3 hester; SImba, Zenit og Dice (Ylva Iversen, Tanum), 2 stevneskap, utstyr og mengder med høy, fikk etterhvert plass til alt.

Det ble en litt forsinket avgang hjemmefra – alltid noen småting som bare må ordnes før lasting. Vi var på veien 20 minutter etter plan – heldigvis gikk grensepasseringen med carnet behandling knirkefritt. Ved avgang fra tollkontoret på Svinesund lå vi derfor fortsatt på tidsplan. Et godt stykke nord for Torp Kjøpesenter traff vi stillestående kø – trafikken ble ledet av E6 ved Simons Värdshus og vi mistet en time – mer enn hva vi hadde til rådighet. Kom på E6 ved Torp Kjøpesentrum – nå ble det flat pedal til fergen. Vi var 3 hestebiler ifølge – stod i telefonkontakt med Stena Line – og ankom terminalen 15 min før avgang (skal være der min 30 min før). Kom om bord, fikk gode plasser for hestebilene og gjengen samlet seg til lunch i restauranten.

Overfarten var udramatisk med relativt flatt vann, hestene hadde det godt på bilen. Ankom Aalborg som planlagt ca 20:00 og fikk hestene på plass i stallen. Aalborg hadde hatt mye regn siste 24 timer før vi ankom, parkeringsplass og teltstaller bar preg av det. Flott anlegg, men manglet folk og planer for å håndtere lossing og parkering – der er Borge gjengen mye flinkere 😊. Store deler av den norske gjengen hadde ankommet før oss så vi kom til ferdig pyntet stall med norske flagg og bannere – koselig!

Jonas kom nedover torsdag formiddag, dagen gikk med til trening og vet sjekk, alle norske hester gjennom uten anmerkninger.

Fredag var det FEI’s lagprogram CDIP og CDIJ, både Simba og Zenit gjorde en hederlig figur. Lørdag var det FEI’s individuelle program, meget bra prestert av Simba og litt pilotrusk med Zenit – tross dette fine plasseringer og fine prosenter.

Søndagen var det freestyle for begge – Thea og Simba leverte sin flotteste kür så langt, men fikk dessverre dårlig uttelling fra dommerne. Thea ladet om, gikk inn til sin første kür med Zenit og leverte 69,467% – godt fornøyd!

Resultatmessig så ble Thea desidert beste norske i CDIP og beste norske i CDIJ. Vi tar med oss mye erfaring og læring til kommende internasjonale stevner og mesterskap – det viktigste er kanskje at på dette nivået så er det tett i toppen – det krever full skjerping i alle elementer i hvert program.

Hyggelig samvær og godt samhold i den norske U 21 gjengen blant utøvere, trenere og støtteapparat – her «backer» alle hverandre.

God standard og bra løsninger på det meste – men ingenting i nærheten av kiosken på Borge (ok – de hadde kald øl (for støtteapparatet!) til DKK 20 men var i øvrig ikke i nærheten 😊)

Losset hjemme 02:30 mandag morgen – trøtt gjeng!

Mvh,

«Team Simba & Zenit»